Khamis, April 16

buku, buku dan buku.. jom terjah pesta buku pwtc 17/4-26/4

wish list: (bajet rm300)
-tombiruo, semangat hutan by ramlee awang murshid terbitan alaf21 (rm15x2=rm30)
-odisi bulan biru, garis2 dejavu by john norafizan terbitan jemari seni (rm15x2=rm30)
-bercinta sampai ke syurga, rindu bau pohon tin by ust hasrizal terbitan galeri ilmu (rm20x2=rm40)
-manikam kalbu by faisal tehrani terbitan dbp (rm20)
-cogito Allah sum by mohammad zaenudin terbitan telaga biru (rm20)
-gadis adikara by ruhaini matdarin penerbit cerdik publication (rm20)
-buku latihan pmr + spm utk mat arif & liza (rm140)

kawan2 pesan: (bajet rm60)
-men are from mars, women are from venus by john gray (rm35)
-nabi muhammad saw menurut ramalan kitab2 agama dunia by meor ahmad tajuddin (rm15)
-mencari suatu kebenaran (suatu dialogislam-kristian) by k.d bahaudin mudhary (rm10)

Total bajet: RM360 (nak cekau mana nih?)

1. this week, jumaat/sabtu: keje siang, ahad/isnin: keje malam, then bercuti panjang 12 days
2. pg ahad & selasa petang, gi terjah pesta buku
3. balik penang rabu pagi, xsempat kot den nk join gathering ramfc next weekend pastu
4. 2/5 siang, kenduri idzuan, member rapat sekolah rendah dulu kat pmtg kerai, balik KL bas tgh malam kot
5. esudokuiz, result dh kuar, xde dlm list means kalah la, huhu, xtau la, maybe salah jawab soalan kot, sudoku rasanya dh betul semua, wajib cuba lg next year
6. request jd volunteer tuk larian, New Balance Pacesetters 15km 17/5 dan jugak Standard Chartered KL Marathon 2009 24 & 25/6, hope dpt la, xla boring sgt cuti2 nanti
7. join kelab TM KL, automatically kene join larian 16/5 ni, 4km saja bah kt BRK
8. derma darah n hantar buku kt national library 15/5 petang

p/s: ilmu xde amal mcm pokok xde buah, orang perak kt sabah ade nak pesan pape x? hikhik..

5 ulasan:

BuRuuj berkata...

sapo orang perak kat sabah tue ek akem? haa...dh ada marka ka? awat tak habaq mai?

akem, nk kirim buku leh? kami nk buku ust hasrizal yg akem tulis tue? apa nama...kalau tak kt pesta buku, harga die brape ek?

akimsensei berkata...

buruuj, org perak kat sabah? haha, suspen, mesti la bakal zaujah, insyaAllah kalo xde aral. nak kirim buku bleh je, xde hal aih. akim terjah pesta buku ari ahad nak mai ni,so,pg ahad tu buruuj jgn lupa mesej den ok. hargu buku2 tu xkuar lg kot, sbb baru nk dilancarkan. nak 2buku tu jeke, aku terima nikahnya dh ade?

akimsensei berkata...

buruuj,baru pas baca latest posting blog ust hasrizal,harga asal 3buku [aku terima nikahnya, bercinta sampai ke syurga & rindu bau pohon tin] RM65.tapi tuk pesta buku ni,barga tawaran rm50 saja.kalau nk den belikan,kos pos dalam lebih kurg rm7.so,total rm57.amacam?

The Hobbit Frodo berkata...

huhuuhuhuhu ~

Kanda .... dinda nak pesan buku2 tang masak2. yerlah persiapan nak jadi ibu rumah kaan. Gittewwww. and nak jugak buku2 agama tuk rujukan kita bersama... ske ske ske, kanda mesti ske kannn .... ;) (apsal bulu roma meremang lak tetiba ney??) wahahhahaha ....

Sayang Kanda selalu ... (waaaaa .... tidakkkkk .... "i tulen bannggggg") muhahahahhaha!


Yang Benar
-Orang Perak Kat Sabah-

p/s: kepada d real "orang Perak Kat Sabah" tu ... jgn salah paham ... nie hnya gurauan antara "2 orang lelaki yang tulennnn" waakaka ...

akimsensei berkata...

haha, pg2 buta dah terjah blog aku ye THF ((tetiba aku rasa mcm geli geleman)) frodot, jom ar terjah pesta buku esok pg. aku ng kak elle teman abg ram kot, nak tolg sign skali pun boleh. hihi. ko ng KP payung pink amacam? miahahaha..

aril sapel+pingu
vote for aishkim (aishah + akim aka lana + uth) tonite ;)
qhaud akan terkuar mlm ni..

Related Posts with Thumbnails