Ahad, Januari 18

first time pancit this year

Haiya, lai lai kratong, laya cina sulah mau lekat ma. Wah, manyak best, manyak cuti, manyak lehat lo. Hali ini gua mau celita sket pasat pancit. Ini celita mukan pasat tayar motor pancit maa, ini celita pasat gua senili pancit. Sume gala-gala gua saja-saja tunjuk terror mau test jogging pagi tali lo.

Wo, mesti lu olang fikir manyak senang mau jogging, just gerak-gerak langkah kaki sama itu hayunan tangan (wau, saspek siot apek, sastera aras tinggi), then condongkan badan 15darjah sket ke lepan untuk selap itu momentum (haiya, sains pun ada masuk juga ke, apek?), then, 123 pecut. Ayo amoi, cakap memang senang ma, tapi mau buat tu ada sikit punya susah. Aiya apek, hantu cina mana sampuk lu sampai cakap cacamarba ini maciam.

Miahaha, ada la lebih kulang 4 bulan wo, gua talak jogging ini maciam, asik-asik bertapa dalam bilik mau tambah lemak keliling pinggang, talak join mana-mana jogathon, half marathon etc. Seingat gua la, last time gua participate dalam lari-lari ni time sebelum raya puasa dulu la. Konon-konon, pagi tadi, gua ingat mau peghangat balik semangat mau join larian punya competition. Alkisah, tepat jam 8pagi, gua pun melangkah dengan penuh kemegahan, turun dari blok gua. Tercatatlah sejarah for the first time in this year..

first time pakai kasut sukan
first time warm up
first time jalan pusing blok
first time lari-lari anak pusing blok
first time lari sprinter tahap cipan pusing blok
first time buat sick up sebanyak 5x
first time buat pt10 sebanyak 5x
first time pumping sebanyak 5x
first time cool down
first time pancit tahap gaban

Gua ingat senang saja mau buat itu sick up, pt10 sama itu pumping 5x, Haiya.. Manyak penat wo.. Ala, gua kila ikut style palapes kila la..

satu, dua, tiga, satu
satu, dua, tiga, dua
satu, dua, tiga, tiga
satu, dua, tiga, empat
satu, dua, tiga, lima

Haiya, manyak penat, manyak penat. Rasa maciam mau pengsan pun ada juga lo. Tapi gua tau, gua talak boleh menyerah kalah buta-buta saja, gua mesti keras hati, gua mesti mental kuat ma. Wah, macam talak caya gua boleh tulis ini panjang ma. Nanti gua sambung lagi. Mula hari ni, gua mau pasang azam. Gua mesti jogging at least 3times a week (apek cakap omputeh, siot). Dua hari keje siang, sah-sah gua tak leh jogging. First day keje malam, mesti jogging sekali. 2nd day keje malam memang tak leh jogging dah. First day cuti pun, dah burn sehari untuk tido. So, 2nd day cuti dan 4th day cuti mesti mau jogging. Biar bertambah stamina sket.

Cau lah..

p/s: take this opportunity to wish Gong Xi Fat Chai, Selamat Tahun Baru Cina buat semua kawan-kawan chinese, kalau kat ofis tu, Bon, Tien, Tan junior, Mr Tan & Ms Lim. Alamak, to wong n micheal mtp01/2008 also.. Tak lupa juga buat kawan-kawan chinese kat UTM dulu, Kevin, Ying, Yang, Kenny, Ong, Lai, Moon, Shien, Tien.. Tak lupa juga buat cikgu-cikgu kat sekolah dulu, Cikgu Chin Nyuk Kui, Cikgu Ching Kong Lam, Cikgu Tho You Yang, Ms Lee, Puan Linda, Sir Chan, Sir Chin dan yang lain-lain.. Selamat menyambut Tahun Baru Cina dengan penuh kegembiraan.

Roger..

3 ulasan:

BuRuuj berkata...

woit akem...sikalang sulah pancit ka? aiya...apa macam ini?

Lt. M Azwan berkata...

ape daa akem..
lu byk lemau sikalang ar..?
wa sikalang byk main itu gym punya lu tau ka..?ada besi itu panggil dumble..ada bicycle,ad lari punye machine..satu minggu mesti mau senam 3 kali maa..kalang2 wa pon ade main badminton..wa ingat la, lagi satu taun, itu chinese new year thn depan mau ajak Lee Chong Wei friendly badminton...bagus ka..? hehehe..

akimsensei berkata...

buruuj, biasa lah.. dh lama xtraining, tp xpe, mental mesti kuat.. jom join half marathon 23km nak x? haha..

awe, ko nk kene belasah ke.. haha, weh, jom la join powerman lg.. ada berani? stakat naik basikal tayar pancit, baik xpayah (pergh, kenangan ni beb.. xpernah nk menang powerman.. asyik basikal jek yg problem.. haha) roger.

Related Posts with Thumbnails