Khamis, Mac 26

Bedah Buku: MIKHAIL Part 1

"Apabila retina matanya terkena cahaya matahari atau silauan lampu yang terang lagi tajam, dia akan berada dalam satu dimensi yang tidak diketahui. Kadangkala dia terperangkap antara dua dimensi - fantasi dan realiti."

Pergh, ni antara elemen yang best la dalam novel ni, memang aku suka. Respect betul dengan Abang RAM. Kat manalah dia dapat idea nak buat macam ni. Sebab tu la Mikhail ni selalu pakai spek mata hitam kot, sebab asal terkena cahaya yang akan silaukan mata dia, dia terus jadi lain. Contohnya, bila saja Si Raihana buka spek mata hitam tu, terus Si Mikhail ni terhumban ke alam lain, alam yang dia sendiri pun tak dapat nak tafsirkan sama ada hanya khayalan ataupun betul-betul. Siap boleh menangis lagi Si Mikhail ni time tu.

p/s:saja nk buat saspen kat siapa2 yg tak baca lagi novel best ni.
Related Posts with Thumbnails