Selasa, September 8

mlm?

(kosmo ahad 11/10/09)


lalala..


kepala ni xla sarat sangat memikirkan pasal mende alah ni, memang sekali2 xmo la den nak memeningkan kepala dan terlibat dengan mlm2 ni..



nak kata den ni anti-mlm, xla jugak, sebab from +ve side, mmg mlm ni dh terbukti jadikan orang kita jutawan & so on, tapi, dari sudut pandang yang lain, seems like sebaliknya..



tapi, kadang2, hangin jugak bila kita dah betul2 kata xmo, xberminat, dah cukup dengan apa yang ada, ada friends yang still xjemu2 nak ajak & provoke to join them.. perlukah den menolak dengan cara yang kasar? rasanya, xberbaloi kan..



it is not to patahkan semangat kawan den tu, tapi, please2 la hormati privacy. since mlm ni bukannya wajib pun, xyah la nak paksa2 den pergi situ dan sinun just untuk dengar & lihat.. walaupun den ni ada banyak ruang2 yg kosong, tapi den gak minat pak mende2 itu semua..



bukan nak mencari alasan, tapi bak kata ust zaharuddin, selagi xpenuhi kriteria asas, baik la den say no to mlm.. sengaja nak mencari nahas terlibat dengan riba.. selagi boleh elak, memang den akan mengelak..



lalala..



p/s:



1. apa kata anda? please share with me.. help2..

9 ulasan:

~0~ berkata...

btol tue bro....mlm nie ade pro and con dia...aku pun xterbukak pun nak jenguk mlm nie...

Yang ustaz tue tulis memang ade btolnya..

Zonan berkata...

Assalamualaikum

La MLM ke.. Papa ingat N3 pasal MALAM
Adoi.. Adoi... & Adoi...

Tepuk dada tanya selera & selalu ingat tiada yang mudah kalau mahu berjaya...

The Hobbit Frodo berkata...

hengatkan malam pertama! yaya!! muhahahha

akimsensei berkata...

ko ni frod, asyik ingat yabedadabedu je.. lalala..

akimsensei berkata...

yelah, ~0~ & papa, betul2.. jika kau fikirkan kau boleh.. lalalala, satu malaysia, kita pertahan, kita jaga..

mafifkasno berkata...

mlm ni akan buat ko dari dulu ade kawan skrg takde kawan, dulu banyak kawan jadi banyak musuh, kaya pun kadang tak guna jugak kalau duit tu kite dapat sebab kite sedut duit kawan kita, bukan yg kita jana sendiri dari hasil titik peluh. huhu...

akimsensei berkata...

thanks mamate. lalala.. perlu tegas dan tegar untuk berkata,"tidakkkkkkkkkk".

kapten berkata...

haha..kim...ko ajak jer langgaq g ngan ko, xpun ko kata kat dia yg ko ada kawan yg amat2 minat ngan mlm bg dia kacau langgaq.....

akimsensei berkata...

haha kerk.. langgak asyik kat batam je, cmne aku nk ajak.. tgu la pas raya karang..

Related Posts with Thumbnails