Jumaat, September 11

Nurse Gila Talak


Wah tajuk, bukan main vogue lagi. Tapi, penegasan, ini bukan cerita bohong. Ini cerita pasal gila talak punya nurse. Nurse ini nurse lelaki, mungkin kalau diorang ni malu nak kita panggil nurse, diorang suruh kita panggil pembantu perubatan. Apa-apapun, cerita ini adalah cerita benar yang berlaku kepada seorang skot pompuan Palapes aku, sekarang ni bergelar seorang cikgu..

Nak menyenangkan cerita, nurse gila talak tadi aku bahasakan sebagai pakwe, dan skot pompuan Palapes aku yang sekarang ni seorang guru tu, aku bahasakan sebagai awek1. Senang sikit korang nak faham nanti dan senang banyak untuk korang komen apa-apa yang patut.

Ceritanya begini ye..

Mac09..

Bermulalah hubungan di antara 2 insan, awek1 dan pakwe. Muahaha, ayat jiwang karut gila. Tak tau setakat mana hubungannya, bahagia ke tidak den tak ambil peduli..

May09..

Perhubungan yang erat tiba-tiba retak bila si pakwe tadi buat perangai setelah berjumpa dengan awek2. Kemudian, si pakwe tadi sengaja mencari sebab untuk berpisah dengan si awek1 tadi. Siap tuduh awek1 tadi depan-depan, "kau perempuan sundal, kau perempuan sial, kau perempuan tak guna!"& sebagainya sedangkan si awek1 tak tahu langsung pokok pangkal sebab musababnya. Dan akhirnya, bersaksikan tasik yang terbentang luas, mereka clash.

Jun09..

Nurse gila talak aka pakwe tadi terus menghantar sms yang negatif kepada awek1, "kau perempuan sundal, kau perempuan sial, kau perempuan tak guna!" & sebagainya, beserta dengan sumpah keturunan yang si awek1 tadi takkan bahagia dengan sesiapa padahal si awek1 tadi dah bolayan kat nurse gila talak tu.

July09..

Tiba-tiba nurse gila talak tadi terpacak di depan sekolah, memaksa awek1 menerima dia kembali. Awek1 dah bolayan kat nurse gila talak tu, dan memang xnak rujuk balik dah. Memang awek1 tau yang bekas pakwenya itu seorang yang 'mental'. Muahaha, boleh ke aku guna perkataan ni.

August09..

Disebabkan hajat nak rujuk tak kesampaian, nurse gila talak mula menggunakan cara kasar. Tayar kereta awek1 dirantai, dan ada ketika dipancitkan. Ada ketika awek1 dimalukan di hadapan guru-guru lain. Siap berjanji yang awek1 tidak akan dilepaskan sampai bila-bila. Yang awek1 pulak, termangu-mangu. "Apa salah aku sehingga tersiksa begini, mental punya orang.." Awek1 pun inform dia punya papa dan buat report polis tetapi tiada kesan langsung. Si nurse gila talak makin hari makin galak, makin menunjukkan taring, menerjah ke sekolah menunggu awek1 tamat mengajar dan memaksa awek1 untuk menemaninya makan, minum, apa kebenda lagi pun tak tau lah.

Sept09..

Cerita menghampiri klimaksnya. Si awek1 tadi, selepas habis mengajar, ditahan oleh nurse gila talak tadi dan dipaksa ke suatu kawasan, kemudian dibelasah habis-habisan sehingga lebam-lebam. Maka awek1 dengan bantuan familinya pun membuat report polis dan si nurse gila talak tadi ditahan di lokap. Tetapi famili si nurse tadi merayu pulak supaya ditarik balik case. Maka si nurse gila talak tadi pun bebaslah. Dia mengambil cuti 10 hari dan balik ke kampung di Pulau Pinang. Baru sehari, tiba-tiba si awek1 mendapat sms dari ibu si nurse gila talak tadi mengatakan si nurse tu dah takde di Pulau Pinang. Dan si awek1 tadi menerima 1 lagi sms dari nurse gila talak berbunyi, "jaga kau, aku di KLIA sekarang ni.."

Dan awek1, terganggu emosi setiap masa, trauma.. Tetapi tetap meneruskan tugas mengajar..

Seterusnya..
1. aku tak tau nak cerita panjang, hopefully korang faham..
2. apa yang should awek1 tu buat..
3. marah itu api, dendam itu bara.. lalalala..

p/s: gambar cilok dari SINI

10 ulasan:

The Hobbit Frodo berkata...

whooooaaaaaa ~ ini kesah benarr ke??? yang baixxx hati sangat g case closed mende?? Nasihat wa yg panjang akal ni, buat police report n dptkn prlindongan 24 hours dr uncle pooh^lis. dah der bookti SMS tuh, balunnn jerk g wat report.


Nurse mende ni nak jadik mat nordin top mengnas x hengat!!! cam budusss bangang jerk g bantai pompuan!! dah nak mintak cerai, diceraikan ... nak jilat kahak balik lakz!! ceeettt!!! anak baby oink pink mana ni!!!


kepada cikgu yg cantik itu, ceraikan jgn terima balik duda mental anda ittew. Mental teroverdose kuat tu pasal balrog tahap kongkang!!!


erkkkk ~ siapakah cikgu ittew? adakah "akim" yg punya? yayayaya! xoxoxoxoxo larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

akimsensei berkata...

iyaaa frodot, ini kisah benar pak.. cikgu tu tarik balik case sebab famili nurse sengal tu merayu2 mendayu2 macam setengah indonesian yang merayu2 tarian pandet depat tu. haha. report polis dah buat dh nak masuk 5x dah dari awai2 kes tu. siap dh inform kt pakguard sekolah lagi, kalau nurse tu datang, jangan kasixx masuk. tapi xberkesan gak la, sebab keter kadang kene parking kt luar since parking dalam full kan. alih2, nurse tu dok tunggu kat kereta memg xleh nak larixxx mana la.. yg si cikgu ni, fobia punya pasal, kadg2 tinggal keter n balik ng kawan dia sbb perasan nurse tu dok jadi pak pacak kat kereta dia..

haha, setuju2, nurse ni memang mcm mat indon. ludah pastu jilat balik, eiiiixx gelixxx siot.. muahaha... if xsalah akku powdot, nurse ni pun minat kaler2 pinkxxxxxxxxxxx ni.. lalala..

xde pasal la cikgu ni nk jadi mini2 aku plak, kan aku dh bertukar status weh, single but not available, muahahha.. kalau hg nak tambah collection mini2 hang, nanti aku suh cikgu ni join karpet hijau k.. lalala, tapi hg jangan jadixxx macam nurse gila talaxxxxx tu plak nanti ye.. bak mcm yg dh janji dlm ayat malam pertama hg tu, muahahaha..

9nyawa: mata hati tidak pernah berdusta

Zonan berkata...

Assalamualikum Akim San

Report..report..report..

Jahaman nyer Jantan... X malu ke pukul ppuan..

Cis dayus.. Dasar Mangkuk... Org2 camni yang patut kena cucuk ngan buluh runcing...

akimsensei berkata...

haa.. good idea, cucuk dengan buluh runcing.. lalala..

Tanpa Nama berkata...

Hi Akim,
memula sekali ; dah lama x dengar ayat "mereka clash"... teringat zaman sekolah dulu...

ok, back to the topic.
Tindakan yang amat baik dengan membuat laporan kepada pihak polis. Pada mata kasar mmg kita akan rasa polis x buat apa pun. Mmg diorang hanya boleh bertindak bila berlaku keganasan atau kemalangan ( actual event). Laporan2 yg dah dibuat tu akan memudahkan lagi process penangkapan.

Apa yang terbaik untuk awek1 buat pada masa ini adalah:-
1) pastikan ada org (kawan/family) yg sentiasa bersama dia....(kecuali ke bilk mandi laaa)
2) terus melaporkan kepada polis tentang perkembangan pakwe tu...jangan rasa putus asa
3) *kalau boleh* ambil cuti untuk berehat - tenang kan minda
4) **kalau ada berani** ajak si pakwe itu ke rumah utk selesai kan cara 'pro'...jumpa family (both side kena ada)supaya boleh menjernihkan keadaan
5) ***sedangkan nabi ampunkan umat***


sekadar pandangan
GC

areQue berkata...

salam...wahhh...akhirnya dapat gak aku ngomen kat blog akim nih...sblum ni susah giler...asik tk kuar je kotak komen...nasib baik dah buleh..

kalo rq la kan..
rq rasa org tu ada smlh mental???ahhahahhah

mcm ni la akim...dsbbkan aku ni prmpuan, rq cadangkan perempuan tu repot polis n suh tgkp mamat yg kacau die tu...

kalo polis tk dpt buat apa2 n tk nk proceed gak..ko suh kawan ko tu gi repot kat "talian nur KPWKM" dan tny tntg hak prmpuan, apa yg die tu blh dapat n mintak die tnya ada tak cara supaya lelaki tu terhalang dari kacau die..

tu je caranya..sbb ni mlibatkan isu keselamatn pompuan tu..bimbang apa2 jadi..

nasihatkan kwn akim tu try call talian nur kpwkm yer

bukak website www.kpwkm.gov.my n cari talian nur kat bwh link byk2 tue...

better cepat sblum laki tu buat sesuatu yg lbih serius..

dari cara die tu.. i dun think he will stop disturbing her ex..

skian..ikhlas pndgn dr rq:)

BuRuuj berkata...

wei kem, sape ar? nnt sms den ea? nak tau sape la skot aku yg teraniaya tu. huhu...

dr midst berkata...

psycho nyer...mau direfer ke psychiatrist tu..aggressive behaviour...tu nasib baik blom kawen lagi, klu dah kawen abis la kena telefon TELEDERA plak..
btw, nurse lelaki ada..tapi xbanyak...kat tawau tiada, tapi usm ada...pembantu perubatan (AMO=asistant medical officer) adalah jawatan lain dari nurse..AMO ni jawatan lelaki saja..yang biasa pakai kemeja hijau tu AMO la..nurse dua2 boleh..

akimsensei berkata...

kak gc,
wah, mereka clash.. dh suh tuan punya badan baca posting ni.. hopefully she awared laaa.. psl yg family tu, rasanya family nurse tu dh pernah dtg dh rumah cikgu tu..

rq,
dh inform psl talian nur tu.. tq, great idea..

buruuj,
ada laaa..

dr midst,
wau.. terjah time2 subuh tu.. lalala..

dr midst berkata...

biasalah tu..abis sahur, siap g keje...hehe,,sabah bah...

Related Posts with Thumbnails